tillbaka

Nyheter och inspiration

Mustaschkampens mustaschikon

Mustaschkampen i sociala medier

Mustaschkampen finns såklart på Facebook och Instagram. Där hoppas vi kunna inspirera – och bli inspirerade! Använd gärna #mustaschkampen2019 så hittar vi dig.

Läs artikeln
Mustaschkampen 2019:s fyra kvinnliga och boxande ambassadörerMustaschkampen 2019:s fyra kvinnliga och boxande ambassadörer

Möt Mustaschkampens ambassadörer

För femte året i rad arrangerar Prostatacancerförbundet Mustaschkampen. Samtliga år har kända svenskar ställt sig bakom kampanjen. I år frontas kampanjen av fyra kvinnliga svenska boxare. Kampanjens slogan är "The fight never stops".

Läs artikeln
Grafisk återgivning av DNA-kedjorGrafisk återgivning av DNA-kedjor

PSA-prov: ett blodprov som första steg

Det första steget för att ta reda på om du är drabbad av prostatacancer är oftast att läkaren tar ett PSA-prov. Det är ett enkelt blodprov som mäter ett prostataspecifikt ämne som bildas i prostatakörteln.

Läs artikeln
En pappa bär sin dotter på sin högra arm. De är utomhus i ett höstlandskap.En pappa bär sin dotter på sin högra arm. De är utomhus i ett höstlandskap.

Prostatacancer: Sveriges vanligaste cancersjukdom

Prostatacancer drabbar drygt 10 000 män årligen och idag lever fler än 110 000 svenska män med diagnosen. Det gör prostatacancer till Sveriges vanligaste cancersjukdom.

Läs artikeln
En leende hockeyspelare med blå lösmustasch åker i en upplyst ishall.En leende hockeyspelare med blå lösmustasch åker i en upplyst ishall.

Så här är du med i Mustaschkampen

Mustaschkampen samlar in pengar till forskning, utveckling och utbildning kring prostatacancer. Företag, föreningar, organisationer och privatpersoner kan vara med. Alla bidrag hjälper i kampen mot prostatacancer.

Läs artikeln

Stöd kampen mot prostatacancer

Scanna koden i Swishappen för att stödja kampen mot prostatacancer.
Varje krona räknas!

Stöd kampen mot prostatacancer. Varenda krona räknas! Swisha valfritt belopp till:

QR-kod för Swishbetalningar.

Eller Swisha valfritt belopp till

90 01 017
Logga: SwishLogotyp: 90 konto - Svensk insamlingskontrollLogotyp: 90 konto - Svensk insamlingskontroll
En grupp kvinnliga boxare i lösmustascher som ser tuffa ut.En kvinnlig boxare med lösmustasch står med lindade händer i kampställning.

Vad är Mustasch­kampen?

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årligen återkommande kampanj som använder glädje för att väcka uppmärksamhet kring ett viktigt ämne. Det spelar ingen roll om mustaschen är din egen eller en påklistrad. Alla kan vara med i Mustaschkampen.

Läs artikeln
En läkare sitter i sjukhusmiljö och manövrerar en kirurgisk robot.En läkare sitter i sjukhusmiljö och manövrerar en kirurgisk robot.

Vart går pengarna från Mustaschkampen?

Alla pengar som samlas in via Mustaschkampen går till Prostatacancerfonden. Prostatacancerfonden delar ut pengarna till forskning och utveckling, stipendier och opinionsbildning.

Läs artikeln