tillbaka
Bild på Jennie Walldéns recept Pad Kee Mao – Thai Drunken Noodles. Foto: Petter BäcklundBild på Jennie Walldén och på hennes recept Pad Kee Mao – Thai Drunken Noodles
Mustaschkampens mustaschikon

Jennie Walldén bjuder på middagstips - Pad Kee Mao – Thai Drunken Noodles

I år har Mustaschkampen hälsa som ett huvudbudskap. Jennie Walldén, känd bland annat från Kökets middag, är en TV-kock, krögare och kokboksförfattare, som dessutom är en av våra ambassadörer i Mustaschkampen 2022. Nu har hon tagit fram ett hälsosamt, hett och nyttigt recept på Pad Kee Mao – Thai Drunken Noodles. Dessa nudlar är heta och supergoda, enligt Jennie vet ingen riktigt varför, men kanske är det för att de är supergoda till en riktigt kall öl? Eller för att de funkar enkelt att trolla fram, om man har spontanfest hemma! – Strunt samma, laga dem bara!, säger Jennie.

Läs gärna mer om Jennie och hennes recept på köket.se
Du hittar även Jennie Walldén på Facebook och här på hennes Instagram.

Pad Kee Mao – Thai Drunken Noodles

4 portioner:

300 gr breda risnudlar
8 vitlöksklyftor (mycket men gott!)
3 röda chili (mindre om man inte vill ha så mycket hetta)
300 gr kycklinglårfilé i munsstora bitar
4 salladslökar i 3 cm bitar
1 litet broccolistånd i små buketter, stammen i tändsticksstavar
1 dl ostronsås
2 msk fisksås
1 msk mörk soja (thailändsk eller kinesisk)
1 msk strösocker
2 nävar blad av holy basil eller thaibasilika
Neutral matolja att steka i

Gör så här:

Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj i iskallt vatten och låt rinna av väl i durkslag.

Mortla vitlök och chili till en grov pasta, eller kör i en mixer. Hetta upp en wok tills den ryker. Häll i generöst med olja. Fräs den mortlade vitlöken och chilin i några sekunder, lägg sedan i kycklingen som får fräsa till gyllene runtom.

Fös kycklingen åt sidan och lägg i salladslök och broccoli som får fräsa i 1-2 minuter tills spänstig. Lägg i nudlar, ostronsås, fisksås, soja och strösocker och woka ihop tills nudlarna blivit genomvarma och allt blivit väl blandat (rör försiktigt så nudlarna inte går sönder).

Ta av från värmen och vänd ner basilikan. Servera genast!

Tips!
Har du inte thailändsk basilika hemma? Funkar att ersätta med vanlig basilika, även om smaken inte blir exakt samma.
Och kycklingen kan bytas mot en bit fläskkarré eller extra fast tofu om man gillar det mer.

Dela artikeln
Foto:
Petter Bäcklund (Pad Kee Mao – Thai Drunken Noodles)

Stöd kampen mot prostatacancer

Scanna koden i Swishappen för att stödja kampen mot prostatacancer med 100 kr.
Varje krona räknas!

Stöd kampen mot prostatacancer. Varenda krona räknas! Swisha valfritt belopp.

Swisha ditt stöd
QR-kod för Swishbetalningar.

Eller Swisha valfritt belopp till

900 10 17
Logotyp: 90 konto - Svensk insamlingskontrollLogga: SwishLogotyp: 90 konto - Svensk insamlingskontroll